Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Любомирівська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 05276770) був реорганізований і увійшов до складу Згурівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Любомирівка
Згурівський район, Київська область

Новини

 

 

********************************************************************************************************************************************************************

 

Шановні мешканці та гості села!!!

Запрошуємо вас на святкування Дня села, яке відбудеться 24 серпня в центрі села.

На вас чекають:

12.00 - безкоштовні дитячі атракціони;

16.30 - незабутній святковий концерт за участі ансамблю «Любисток»;

По завершенні урочистої частини святковий стіл та дискотека у супроводі естрадної музики.

                                                                      З повагою виконавчий комітет Любомирівської сільської ради

********************************************************************************************************************************************************************

ДО ВІДОМА ВЛАСНИКІВ МОЛОДНЯКА ВРХ!!!

 Повідомляємо, що у 2019 році продовжує діяти  програма «Державна підтримка галузі тваринництва».

Зокрема, відповідно до програми дотація за молодняк надається фізичним особам  на безповоротній основі за утримання ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку молодняка великої рогатої худоби до тринадцятимісячного віку, який народився у господарствах фізичних осіб,а також набутий шляхом його переміщення  від інших власників  у розмірі 2500 гривень.

Дотація за молодняк, який народився у господарствах фізичних осіб, надається за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з  урахуванням віку молодняка у розмірі:

за період утримання молодняка віком від 1 до 5 місяців - 300 гривень за голову;

за період утримання молодняка віком від 5 до 9 місяців -700 гривень за голову;

за період утримання молодняка віком від 9 до 13 місяців -  1 500 гривень за голову.

Дотація за молодняк, набутий шляхом його переміщення від інших власників, надається за кожні повні чотири місяці його утримання в такому господарстві від дати переміщення до досягнення ним тринадцятимісячного віку у розмірі:

за перші чотири місяці утримання молодняка — 300 гривень за голову;

за наступні чотири місяці утримання молодняка — 700 гривень за голову;

за наступні чотири місяці утримання молодняка — 1500 гривень за голову.

Для отримання дотації за утримання молодняку ВРХ власник має подати до сільської  ради або ради об’єднаної територіальної громади копії таких документів:

- паспорт великої рогатої худоби, виданих у встановленому порядку, а у разі утримання 10 і більше голів молодняка - виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин;

- паспорт громадянина України та ідентифікайний номер ;

- довідку  про відкриття рахунку в банку;

Зазначені документи приймаються протягом бюджетного року до 1 травня, до 1 вересня і до 1 грудня поточного року в порядку черговості їх надходження.

Документи, що подаються для отримання дотації за молодняк, якому виповнилося 12 місяців у грудні попереднього року, приймаються до 1 квітня поточного року у разі наявності в господарстві населення такого молодняка на момент подання документів.

Датою переміщення молодняка вважається дата прибуття тварини в господарство нового власника, зазначена у паспорті великої рогатої худоби, засвідчена в установленому порядку та підтверджена інформацією, наданою Адміністратором Єдиного державного реєстру тварин.

У разі обміну та видачі нового паспорта великої рогатої худоби дата прибуття тварини в господарство підтверджується інформацією, наданою Адміністратором Єдиного державного реєстру тварин.

*************************************************************************************************************************************

ПОДАРУНОК СІЛЬСЬКІЙ  БІБЛІОТЕЦІ

       Сучасні технології потрапили в усі сфери існування людини – від побуту до науки . Останніми  роками у вільному доступі можна знайти безліч електронних книг, які поступово витісняють із ринку паперові видання. Але, як би там не було, спілкування з «живою» книгою у бібліотеці – це щось особливе.

 и   А останнім часом були дуже поширені акції «Подаруй книгу бібліотеці», до яких долучаються любителі книг. У нашому районі також практикується залучення подарункових книг від користувачів бібліотек, що деякою мірою допомагає наповненню бібліотечних фондів.

     Ось і нещодавно мешканка с. Любомирівка, велика шанувальниця художнього слова, і наша читачка, пенсіонерка Любов Миколаївна Цимбал подарувала сільській бібліотеці  понад 50 примірників  друкованих видань, серед яких українська та зарубіжна класика, детективи, дитяча література. Всі книги у відмінному стані. І дорослі, і маленькі читачі щиро вдячні Любові Миколаївні за такий подарунок.

*************************************************************************************************************************************

ДО ВІДОМА ВЛАСНИКІВ ВРХ!!!

Корові – паспорт!!!

  У червні 2009 року вступив в дію Закон України № 1445-VІ «Про ідентифікацію реєстрацію тварин». Відповідно до ст. 5 цього закону власники зобов'язані ідентифікувати тварин, що утримуються в його господарстві: велику рогату худобу, овець, кіз не пізніше семи днів та свиней не пізніше 60-ти днів із дати народження. Тільки на ідентифіковані тварини можна отримати ветеринарні документи на перевезення, забій, продати, реалізацію молока, м'яса і продуктів забою, провести їх диспансеризацію та лікування спеціалістами державних установ ветеринарної медицини. для проведення ідентифікації власник повинен надати можливість лікарю ветеринарної медицини оглянути тварину, провести дослідження на туберкульоз, відібрати зразки крові на лейкоз та бруцельоз. Уповноважена особа заповнює реєстраційну картку,свиням присвоює ідентифікаційний номер, а рогатій худобі кріпить вушні бирки з цим номером. Після внесення даних до Єдиного державного реєстру тварин видається паспорт. У разі забою тварини в господарстві власник зобов'язаний зняти вушні бирки та протягом п'яти робочих днів із дати забою здати паспорт особі, яка проводить ідентифікацію.

Кожен власник тварин несе відповідальність за порушення законодавства про ідентифікацію тварин.

Згідно ст. 1072 Кодексу України про адміністративні правопорушення переміщення тварин без ідентифікаційних документів, їх забій та продаж заборонено. Порушення тягне за собою накладення штрафу від 51 до 85 гривень. Повторне порушення, вчинене протягом року тягне за собою накладення штрафу від 85 до 170 гривень.

*************************************************************************************************************************************

ПРО ВИКОНАННЯ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ОБІГУ ЗАСОБІВ ЗАХИСТУ РОСЛИН

Щороку нa території облaсті в період мaсових обробок полів засобами захисту рослин реєструються випaдки отруєння бджіл отрутохімікaтaми.

Отруєння бджіл – це нaслідок несвоєчaсного попередження пaсічників про чaс, місце, діючу речовину, хaрaктер хімічних обробок сільгоспкультур, термін дії препaрaту, відсутність іншої інформaції щодо обробки полів, тобто порушення зaконодaвствa про використaння отрутохімікaтів.

Головне управління Держпродлспоживслужби в Київській області відповідно до покладених на нього завдань здійснює державний нагляд (контроль) за додержанням підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності та громадянами державних санітарних норм і правил, гігієнічних нормативів і регламентів безпечного виробництва, транспортування, зберігання, застосування пестицидів і агрохімікатів.

Враховуючи вищевикладене, Любомирівська сільська рада інформує керівників сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, а також громадян, які обробляють земельні ділянки самостійно щодо дотримання правил та норм застосування пестицидів та агрохімікатів та вимагає:

1. Дотримуватися діючих нормативно-правових актів, що передбачають охорону бджіл від отруєнь (хімічного токсикозу) - ст. 30 ЗУ «Про бджільництво»;

2. Завчасно, до початку проведення обприскування, попередити пасічників через засоби масової інформації (радіо, місцева газета, телебачення та інші засоби інформації), про кожне застосування ЗЗР, а саме:

2.1. Оповіщати не менш, ніж за дві доби при використанні наземної апаратури, згідно пункту 6.1.7. Державних санітарних правил ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві»;

2.2. Оповіщати не менш, ніж за три доби при використанні авіаційної техніки, згідно пункту 5.2 «Державних санітарних правил авіаційного застосування пестицидів і агрохімікатів у народному господарстві України» ДСП 382-96;

2.3. Оповіщати не пізніше, ніж за три доби при застосуванні засобів захисту рослин на медоносних рослинах, згідно статті 37 ЗУ «Про бджільництво».

3. В повідомленні про застосування ЗЗР сповіщати дату обробки, назву препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату (ст. 37 ЗУ «Про бджільництво»).

4. При застосуванні хімічного обприскування на медоносних рослинах попередити пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до десяти кілометрів від оброблюваних площ (ст. 37 ЗУ «Про бджільництво»).

5. При авіаційному методі застосування пестицидів і агрохімікатів в повідомленні сповістити про необхідність вивозу пасік до іншого міста медозбору, на відстань більше 5 км від міста проведення авіаційних обробок на період до 5 діб. Не застосовувати авіаційні обробки пестицидами усіх груп токсичності з метою боротьби з шкідниками і хворобами сільськогосподарських культур та інших угідь, що розташовані ближче 5 км від місць постійного перебування медоносних пасік. («Державні санітарні правила авіаційного застосування пестицидів і агрохімікатів народному господарстві України» ДСП 382-96.)

6. Не застосовувати засоби захисту рослин, стимулятори їх росту, мінеральні добрива, інші препарати, що можуть призвести до фізичного знищення бджіл під час медозбору. (ст. 30 ЗУ «Про бджільництво»).

7. Застосовувати у сільському та лісовому господарстві, на присадибних ділянках тільки ТІ пестициди i агрохімікати, що пройшли державну реєстрацію І включені в Перелік препаратів, дозволених до авіаційного та наземного застосування в Україні, роздрібного продажу населенню (Перелік пестицидів і агрохімікатів і щорічні доповнення до нього видається Департаментом екологічної безпеки Міністерства екології та природних ресурсів України відповідно до ст. 7 ЗУ «Про пестициди і агрохімікати» № 86/95 від 02.03.1995 р.).

8. Не допускати обробку квітучих медоносів і пилконосів під час масового льоту бджіл, безпосереднього контакту покрову бджіл з робочим розчином інсектицидів.

9. Використовувати не токсичні або слаботоксичні для медоносної бджоли інсектициди.

10. Суворо дотримуватися регламентів застосування в навколишньому середовищі токсичних для бджіл речовин. При використанні високотоксичних для бджіл піретроїдних інсектицидів паралельно застосовувати репеленти, що забезпечать збереження життя робочих бджіл на період токсичної дії інсектициду.

11. Обмежувати застосування мікрокапсульованих препаративних форм (мк.с.-мікрокапсульована суспензія, мк.е. - мікрокапсульована емульсія), бо бувають випадки, коли бджоли збирають капсули і відносять їх до вуликів, де препарат, поступово виділяючи діючу речовину, отруює всю бджолину сім'ю.

12. Всі роботи з пестицидами і агрохімікатами проводити в ранкові (до 10) і вечерні (18-22) години при мінімальних висхідних повітряних потоках. Як виняток, допускається проведення обробок у денні години у похмурі і прохолодні дні з температурою навколишнього повітря нижче +10 градусів. (6.1.5. Державні санітарні правила ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві»).

13. У випадку застосування пестицидів в умовах закритого ґрунту обробки проводити увечері після закінчення льоту бджіл.

14. Проводити обприскування наземним методом при швидкості вітру до 3 м/с (дрібно крапельне) і 4 м/с (крупно-крапельне), при цьому не порушувати зону санітарного розриву від населених пунктів, тваринницьких комплексів, місць проведення ручних робіт по догляду за сільгоспкультурами, водойм і місць відпочинку при вентиляторному обприскуванні 500 м, при штанговому і гербігації дощуванням - 300 м. При застосуванні аерозольних генераторів санітарно-захисні зони повинні відповідати вимогам, зазначеним в інструкції для даного виду апаратури; обробка посівів у цих зонах допускається при напрямку вітру від населених пунктів і інших об'єктів, що підлягають санітарному захисту. (6.3.1., 6.3.4. Державні санітарні правила ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування зберігання та застосування пестицидів).

15. Проводити обприскування авіаційним методом в ранкові та вечерні години дня, при швидкості руху повітря, що не перевищує - 3м/с (дрібне-крапельне обприскування) і 4м/с (крупно-крапельне обприскування), температурі повітря не вище +22 градуса, робоча висота над об'єктом обробки повинна бути не менше 3 метрів. При цьому не порушувати зону санітарного розриву: 5 км від місця постійного перебування медоносних пасік; 2 км від рибогосподарських водоймищ, відкритих джерел водопостачання, місць випасу свійських тварин, об'єктів природно-заповідного фонду (заповідників, національних парків); 1 км від населених пунктів, тваринницьких ферм і птахоферм, посівів с/г культур, що використовуються у їжу без термічної обробки, а також садів, виноградників та місць проведення інших сільськогосподарських робіт («Державні санітарні правила авіаційного застосування пестицидів і агрохімікатів у народному господарстві України» ДСП 382-96.).

16. Всі проведенні хімічні обробки фіксувати в журналі обліку застосування пестицидів на посівах, у садах, теплицях і інших об'єктах господарства. Журнал заповнюється і ведеться агрономом, бригадиром або іншою особою, яка призначена наказом керівника господарства відповідальною за безпечне застосування хімічних засобів захисту рослин.

17. Виконувати основні вимоги щодо захисту рослин відповідно до ст.4 ЗУ «Про захист рослин» № 180XIV від 14.10.1998 р., а саме: суворе додержання регламентів зберігання, транспортування, торгівлі та застосування засобів захисту рослин; збереження корисної флори і фауни; недопущення пошкодження рослин, погіршення їх стану та забруднення продукції рослинного походження і довкілля засобами захисту рослин; додержання технології вирощування рослин с/г, багаторічних і лісових насаджень, рослинності закритого ґрунту; екологічне та економічне обґрунтування доцільності захисту рослин від шкідливих організмів

18. Допускати до роботи з пестицидами і агрохімікатами осіб, які не мають протипоказань по стану здоров'я і пройшли медичний огляд на право здійснення робіт з пестицидами і агрохімікатами у відповідності з п. 4 «Положення про медичний огляд працівників певних категорій», пройшли спеціальне навчання та мають допуск (посвідчення) на право роботи із зазначеними пестицидами і агрохімікатами, відповідно до статті 11 ЗУ «Про пестициди і агрохімікати» № 86/95-Вр від 02.03.1995 р. Всі працівники, при виконанні робіт з пестицидами і агрохімікатами, повинні мати при собі медичну книжку, допуск (посвідчення) і наряд на виконання певних робіт з пестицидами і агрохімікатами. (Додаток 1, Додаток 2 до Державних санітарних правил ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування зберігання та застосування пестицидів).

 

*************************************************************************************************************************************

Святкування 90-річчя дня села….

        Яскраве, незабутнє, феєричне свято – таким у пам’яті любомирівців та чисельних гостей залишиться День села, який відзначали 25 серпня. Особлива атмосфера панувала цього дня у центрі села: любомирівці, вихідці із сіл Право Жовтня та Іллінці, яких об’єднала Любомирівка, родинами поспішали на свято, де вже на них чекала святково оформлена сцена, лунала музика, а також батути, ігри й атракціони для діток, яких цього дня зібралося дуже багато.

         Свій дарунок до ювілею підготувала і група компаній «Нива Переяславщини»: караоке-забави, переможець якого отримав 1000 гривень, та концерт від народного артиста України Мар’яна Гаденка, заслуженої артистки України Юлії Мартиновської, бандуристки, солістки Київської державної філармонії Наталії Ягодинець, редактора програми «Надвечір’я. Долі» Оксани Дроботенко. Співаючи українські пісні столичні гості зворушили кожне серце та подарували незабутні емоції та почуття.

         Після виступу київських артистів розпочалася урочиста програма свята. На правах господині перше слово мовила сільський голова Валентина Гуменюк. Вітаючи односельців зі святом, Валентина Анатоліївна бажала розквіту, міцного здоров’я, добробуту, наголосивши, що такі свята дають громаді надію на краще життя і спонукають людей вірити в себе і свої можливості. Щиру вдячність адресувала сільгоспвиробникам, які підтримують громаду, вручивши Подяки від виконкому сільської ради В.А. Шакелю, С.Г. Кошілю, М.Ф.Шевченку, В.В. Кривцову, Г.О. Гавриленку, В.І. Кудрявському, І.В. Шинкаренку.

        Свої привітання та найщиріші побажання висловили голова Згурівської райдержадміністрації Валерій Мозговий, голова Згурівської районної ради Олександр Івченко, генеральний директор групи компаній «Нива Переяславщини» Віталій Шакель, голова Згурівської районної організації ВО «Батьківщина» Галина Бойко.

        Від імені учнівського та учительського колективу, батьківської громадськості заступник директора Любомирівського НВК Чабей Г.А. подякувала «Ниві Переяславщини» за турботу про жителів села: освітлені вулиці, за допомогу школі, а також висловила вдячність всім хто не забуває навчальний заклад та вносить вклад в його розвиток та процвітання.

        З цікавістю присутні слухали жительку села Варвару Іванівну Головату, яка зробила екскурс в минуле населеного пункту та ознайомила з сьогоденням Любомирівки.

      Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто не повернувся з фронтів Другої світової війни та учасників війни на Сході України.

     З нагоди 90-річчя Любомирівки подарунки від сільської ради та групи «Нива Переяславщини» отримали 9 учасників АТО: Олександр Чабей, Валерій Якименко, Сергій Зеленський, Віталій Вовк, Олександр Головатий, Олег Фещенко,Віталій Гнітецький, Олексій Демченко, Микола Богуславський.

    Щирими оплесками та подарунком вітали ровесницю села Ганну Йосипівну Блажевич, яка народилася у 1928 році. Вітання від односельців отримали Іван Харитонович Шевченко, який є найстаршим чоловіком села (1929 р.н), Лукерія Євстратівна Ющенко (1922р.н. – учасниця бойових дій Другої світової війни), Ганна Федорівна Качан (1925 р.н.), Ганна Костянтинівна Корнієнко (1925р.н.), Антоніна Дорофіївна Лутченко (1927 р.н.).

     Вітали ювілярів, яким виповнилося 80 років: О.М.Висоцьку, Г.І. Довгопіл, В.І. Радкевич, Н.С. Корнієнко, О.К.Плевако, З.С. Семененко, В.В. Пошкурлата, Л.К. Жарченко; 70-річних іменинників: К.І. Горбач, О.М. Головатого, В.І.Головату, П.І. Коршака, М.П. Панченко, Г.Я. Блажевич, В.М. Коцура, Н.П. Чабей, М.М.Радкевича; 60-річні ювіляри: М.І.Корнієнко, А.В. Семененко, Н.А. Іванська, Ф.А. Алімгафарова, Н.І. Горбач, Н.В.Скопич, Ф.Л. Ющенко, О.В. Полонський; 50-річні ювіляри: В.М. Музиченко, В.О. Мокляк, М.С. Шилан, Н.С. Карпенко, В.О. Семененко, Т.В. Мартиненко, В.П. Нехаєнко, О.К. Гаркуша, С.О. Юрченко, Л.О. Дуброва, П.П. Коломійченко, О.І.Струк.

    Цього дня отримали вітання й наймолодші жителі села: Давид Колодій, Вікторія Ковальчук, Діана Якименко, Мілана Лайковскі, Костянтин Бабаєв, а також наймолодші багатодітні мами: Наталія Боровик та Діана Ковальчук.

      Смарагдове весілля 55 років подружнього життя відсвяткували в цьому році Василь Володимирович і Ніна Дорофіївна Струк, золоте весілля відзначили Микола Григорович і Катерина Іванівна Горбач, Михайло Олексійович та Віра Данилівна Оникієнко. Срібне весілля – Олексій Михайлович та Тетяна Олександрівна Оникієнко, Віктор Тихонович і Тамара Василівна Стахнюк, Іван Михайлович і Світлана Володимирівна Плевако. Привітання отримали молодята, котрі нещодавно стали на весільний рушник: Сергій і Анна Лагерчук, Василь і Юлія Литвяк, Надія і Михайло Дикан.

     «Невісткою зі стажем» була визнана Світлана Плевакло, а «найвитривалішим приймаком» - Володимир Хоменко.

     За квітучі подвір’я були нагороджені Ганна Захарченко та Ірина Лук’яненко.

     Також були відзначені майстрині, чиї роботи стали окрасою виставки декоративно-ужиткового мистецтва.Протягом свята створював чудовий гарний настрій односельцям та гостям свята жіночий вокальний колектив «Любисток». У їхньому виконанні звучали пісні про рідну землю, Україну, про родину та любов.

      По завершенню урочистостей на всіх чекав розіграш святкової лотереї, щедре частування, каша, картопля з польової кухні та традиційні смажені поросята, а також святковий феєрверк та нічна дискотека.

*************************************************************************************************************************************

 

Шановні мешканці та гості села!!!

Запрошуємо вас на святкування 90-річчя села Любомирівка, яке відбудеться 25 серпня о 15 годині в центрі села.

На вас чекають незабутній святковий концерт за участі Народного артиста України Мар’яна Гаденка та ансамблю «Любисток» Любимирівського будинку культури, безкоштовні дитячі атракціони та безпрограшна лотерея, а по завершенню урочистої частини святковий стіл та дискотека у супроводі естрадної музики.

 

З повагою, виконавчий комітет

Любомирівської сільської ради

*************************************************************************************************************************************

Літо —  довгоочікувана, улюблена та радісна пора для усіх дітлахів.  І кожен мріє провести його  по-своєму. Але майже у кожній дитячій мрії є бажання відпочити та оздоровитись  разом з друзями  в одному з дитячих таборів.

В цьому році за кошти місцевого бюджету проводиться оздоровлення дітей пільгових категорій в період з 25.07.2018 р. по 05.08.2018 року в БВО «Кристал» Одеської області , Татарбунарського району, курорт «Рассейка» у супроводі керівника групи - Лутченко Світлани Олегівни - вихователя ДНЗ.

 

********************************************************************************************************************************************************************

Новини

Дата створення: 16:04 22.08.2019

Новини

Дата створення: 15:43 22.08.2019

Новини

Дата створення: 15:43 22.08.2019

повідомлення про оприлюднення

Дата створення: 15:45 15.07.2019


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua